EnglishFrenchGermanItalianRomanianRussianSpanish

"Natura nu este un templu, ci un atelier
în care omul trebuie să rămână un simplu calator."

ALEGE TINOVUL COSNEI - REZERVATIE NATURALA!

TINOVUL COSNEI ESTE O ARIE PROTEJATA

dscn5169Tinovul Cosnei este o arie protejată (sit de importanță comunitară – SCI) situată în nordul țării, pe teritoriul administrativ al județului Suceava.

 

Arii naturale protejate de interes local

Aceste arii naturale (cu rol de protecție a habitatelor sau speciilor) sunt stabilite (conform Ordonanței de urgență 57/2007[8]) pe domeniul public sau privat al unităților administrativ-teritoriale, având reprezentativitate doar la nivel județean sau local.

Ariile naturale protejate de interes naţional care compun reţeaua naţională de arii naturale protejate din România, au fost desemnate conform clasificării Uniunii Internaţionale a Conservării Naturii (IUCN). În prezent, România deţine cca. 1000 de arii naturale protejate reprezentând aproximativ 8% din suprafaţa României

Prin Legea 5/2000 a fost declarat cel mai mare număr de arii naturale protejate de interes naţional, suprafaţa acestora însumând aprox. 5% din suprafaţa României. Prin Hotărârea de Guvern 2151/2005 suprafaţa protejată a crescut la 7%, iar în perioada 2006 – 2007, suprafaţa ariilor naturale protejate s-a mărit la 8% din suprafaţa ţării prin instituirea a 18 noi arii naturale protejate prin Hotărârea de Guvern 1581/2006 şi Hotărârea de Guvern 1143/2007, procent menţinut până în prezent.

Scopul şi regimul de management al categoriilor de arii naturale protejate sunt definite în Anexa 1 la OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.